Menu
Menu
Your Cart

Marockanska mattor

Marockanska mattor

Äkta Marockanska mattor.

Marockanska mattor kommer från traditionen från Berber stammarna i Marocko.Berberfolket lever i naturen och i bergen i den Marockanska Atlasen.

Hur är Marockanska mattor gjorda?

Marockanska mattor tillverkas för hand av naturlig ull och bomull kvinnorna använder ett kunnande tekniker i en traditionell stil för generation till generation. Mattorna görs knut för knut på en vävstol.ullen kommer från de får de sköter om högt uppe i Atlasbergen och de naturliga starka färgerna, som lila, blått,rött,gult och orange kommer från växter som Teblad och Hennabusken eller Granatäpplen. Den naturliga svarta och gråa eller vita färgen kommer direkt av ullen från fåren.

Marockanska mattor är unika.
Marockanska mattor görs utan någon mall att följa och varje matta kommer från olika Berberregioner.Kvinnor bestämmer sitt eget mönster,sina egna färger och tolkar sina känslor och livserfarenheter i mattan därför är Varje matta är unik och finns bara i ett exemplar.

Hos oss hittar du en marockansk berber matta i bästa kvalitet till ett bra pris.

Hitta du inte din nya Matta?Det går att special beställa mattan efter egna önskemål. kontakta oss for mer info.

Casa Home erbjuder dig Vackrast Marockanska berber mattor som Beni ourain mattor,Boucherouite mattor och Berber azilal mattor som kommer att komplettera din inredning.


Här hittar du ett stort och prisvärt sortiment av Marockanska mattor med fri frakt  Berbermattor.se